Работим в посока късно лято – през юли и август. Няма

...
Работим в посока късно лято – през юли и август. Няма
Коментари Харесай

Няма отменени резервации след 15 юни. Обмисля се при късен сезон шезлонгите и чадърите да са безплатни

" Работим в посока късно лято – през юли и август. Няма анулирани резервации за интервала след 15 юни. Експерти в министерството създават спешна рекламна тактика. Също по този начин има и примерна скица за ваучери за туризъм, ориентирани към вътрешния пазар. Ако отпадне концесионното заплащане, може да има безвъзмездни чадъри и шезлонги. Разработват се рекомендации към наематели и концесионери във връзка с туроператори, хотелиери и ресторантьори, тъй че да има оптимално отношение към туристите ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Мобилно приложение ще дава данни къде има свободни шезлонги, чадъри, с информация за хигиенно-санитарните правила. Изтичащите концесионни контракти са 54 за цялото Черноморие.

" По последни данни на Световната организация по туризъм, близо 1 млн. души дневно губят работните си места в международен мащаб. У нас, по данни на Агенцията по заетостта, за последния месец има регистрирани над 70 хил. безработни. От тях 23,7% са в бранш „ Хотелиерство и ресторантьорство “, а 0,5% са туроператорите и туристическите организации. Към момента близо 48,7% са се възползвали от мярката „ 60 на 40 “. Това са може би над 38 000 непокътнати работни места, което демонстрира, че тази мярка дава своя резултат. Може би не удовлетворява всички браншове, само че това са данните ", заяви Ангелкова.

Тя изрази религия, че с общи старания ще успеем да се оправим и да продължим напред, без значение от извънредно тежката обстановка, в която се намира туризмът в международен мащаб.

" Благодаря на всички, които се трудят в бранша. Вчера на дигитално извънредно съвещание на Министерски съвет се одобри това разпореждане за безлихвения заем от 1500 лева за тези, които са на трудов контракт и в неплатен отпуск, както и тези, които са самоосигуряващи се ", уточни министърът на туризма. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР